Franse kapitein bespreekt smaakmakers Rode Duivels: "Wat hij doet is echt impressionant"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 0 reacties
Franse kapitein bespreekt smaakmakers Rode Duivels: "Wat hij doet is echt impressionant"
Foto: © photonews

Vanavond nemen de Rode Duivels het in het Stade de France op tegen Frankrijk. Als onze nationale ploeg wil winnen van de troepen van Didier Deschamps, dan moeten ze wel voorbij ene Hugo Lloris, het betrouwbare sluitstuk van Les Bleus.

Timothy Collard in Parijs

De doelman wordt algemeen bekeken als één van de beste doelmannen ter wereld en tegelijkertijd deelt hij bij Tottenham Hotspur ook nog eens de kleedkamer met drie Rode Duivels: Moussa Dembele, Jan Vertonghen en Nacer Chadli. Hij kent onze jongens dus maar al te goed.

Over Chadli, Vertonghen en Dembele...

“Of we een weddenschap hebben afgesloten? Neen, dat niet”, lachte Lloris toen hij de vraag voorgeschoteld kreeg op de laatste persconferentie voorafgaand op de wedstrijd. “Maar het is altijd fijn om hen tegen te komen. We schieten goed met elkaar op.”

“Maar eens we op het veld staan, zetten we onze vriendschap natuurlijk eventjes negentig minuten opzij, hé”, knipoogde de goalie. “We willen allemaal aan het langste eind trekken, wat ook normaal is.”

Over Courtois...

“Hij is nog ontzettend jong en heeft nog een hele mooie carrière voor zich, als je het mij vraagt. Hij speelt bij een grote club en voor een grote nationale ploeg. Dat verdient respect en bewondering.”

Over Hazard...

“Hij is veel en veel constanter geworden en zal nog progressie maken. Wat hij doet is soms echt impressionant. Hij is nu al heel beslissend, maar gaat nóg beter worden. Of ik verrast ben door zijn evolutie? Niet echt. Als je zag hoe hij destijds in de Ligue 1 al presteerde…”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties