Witsel waarschuwt Frankrijk: "Dit is niet meer het België van voorheen"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 23 reacties
Witsel waarschuwt Frankrijk: "Dit is niet meer het België van voorheen"
Foto: © photonews

De Rode Duivels verloren nog nooit in het Stade de France en dat willen ze graag zo houden. In principe zou dat moeten lukken… Toch als we Axel Witsel mogen geloven. "We hebben de kwaliteiten om de wedstrijd te domineren", klinkt het ambitieus bij de middenvelder.

Timothy Collard in Parijs

Witsel mag zich tegen Frankrijk opnieuw uitleven op de nummer 8. En dat is zeer naar zijn zin. “Iedereen weet dat ik graag op die positie speel. Ik heb de kwaliteiten om te infiltreren."

"Bovendien speelde Radja (Nainggolan, nvdr.) de voorbije wedstrijden prima op de nummer 6. Als we morgen opnieuw zo spelen, dan is dat prima voor mij.”

"We hebben tegenwoordig een pak meer geloof in eigen kunnen"

België en Frankrijk zijn enorm aan elkaar gewaagd. Maar Witsel waarschuwt de tegenstander toch nog even... “Dit is niet meer het België van voorheen."

"We respecteren iedere tegenstander, maar tegenwoordig hebben we een pak meer geloof in eigen kunnen. We hebben zeker en vast de kwaliteiten om de wedstrijd te domineren.”

“Het is mooi dat we tweede op de FIFA-ranglijst staan, maar of dat ook wil zeggen dat we sterker zijn dan Frankrijk? Dat ga je me niet horen zeggen. Die tweede plaats toont wél aan dat we de voorbije jaren goed werk hebben geleverd.”

Het is inmiddels al een tijdje geleden dat de Rode Duivels zich nog eens konden meten met een absolute topnatie. “Iedereen zegt altijd dat we tegen de ‘kleine’ landen oefenen, maar morgen zal dat dus niet het geval zijn. Deze match is een grote test voor ons.”

"We moeten ons eerst plaatsen voor het EK. Maar... Dan moeten we bewijzen dat we écht iets kunnen neerzetten."

Frans bondscoach Didier Deschamps schoof België al vooruit als favoriet voor het EK van volgend jaar. Maar Witsel laat zich niet verleiden tot grootspraak. “We zijn nog geen favoriet voor het EK 2016, hé.”

“We moeten ons eerst en vooral nog plaatsen voor het toernooi. Het is aan ons om de handschoen op te nemen, ons te plaatsen en dan te bewijzen dat we iets kunnen neerzetten op een groot toernooi.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties