Wilmots komt met dé uitleg: "Ik heb de aanbieding van Schalke vrijdag al geweigerd"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 21 reacties
Wilmots komt met dé uitleg: "Ik heb de aanbieding van Schalke vrijdag al geweigerd"
Foto: © Photonews

Enkele uren voor de wedstrijd tussen Wales en België werd het plots duidelijk dat Marc Wilmots toch niet aan de slag gaat in Gelsenkirchen. De Belgische bondscoach is niet alleen verontwaardigd door de manier van handelen van Schalke 04, maar komt ook meteen met een opvallende uitleg op de proppen.

Cédric De Volder in Cardiff

"Ik heb de mensen van Schalke 04 vorige week vrijdag al laten weten dat ik niet op de aanbieding zou ingaan", verrast Marc Wilmots. "Ik had die donderdag een gesprek met mijn vrouw en op vrijdag heb ik de knoop doorgehakt."

Das Kampfschwein beweert dat zijn voorliefde voor de Belgische selectie de doorslag heeft gegeven, maar er is wel degelijk meer aan de hand. "Ik heb een probleem met één iemand binnen de club."

Bovendien blijft het enorm vreemd dat Wilmots zijn keuze nu een weekje eerder had openbaar gemaakt. Op die manier hadden de Rode Duivels zich veel rustiger kunnen voorbereiden op de partij. 

"Ik heb enkele weken geleden meteen gezegd dat ik voor twaalf juni niets meer ging vertellen over de geruchten. De club was op de hoogte en er was een afspraak. Ik vind hun manier van werken niet correct, maar dat is nu eenmaal zo in het voetbal."

En meteen ook een belofte

En Wilmots besloot meteen met een belofte. "Ik sta aan het roer van de nationale ploeg tot en met het Europees kampioenschap. Daarna zien we dan wel weer." Voor de volledigheid: de 46-jarige coach heeft een contract bij de KBVB tot 2018.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties