Paul Put: wereldreiziger in ballingschap

Martijn Goethals
| 3 reacties
Paul Put: wereldreiziger in ballingschap
Foto: © SC

De carrière van Paul Put blijft vreemde kronkels vertonen. Na zijn veroordeling in de Zheyun Ye-affaire verdween hij volledig uit beeld in België. Het bleek het begin van een heuse wereldreis. Een overzichtje.

Terug op de voetbalkaart in Gambia

Toen Paul Put in februari 2006 ontslagen werd door zijn club Moeskroen, leken zijn dagen in de voetbalwereld geteld. Hij werd voor drie jaar geschorst door de KBVB voor zijn betrokkenheid in de omkopingsaffaire rond de gokchinees Zheyun Ye.

Die schorsing had echter enkel betrekking op binnenlands voetbal. In mei 2008 bood Gambia hem de job als bondscoach aan en daarmee kon Put alsnog terug aan de slag. De grote doelstelling was de Africa Cup halen, maar dat zou niet lukken. Put werd daarom in oktober 2011 aan de deur gezet.

Nu wel succes in Burkina Faso

Put moest niet lang wachten op een nieuwe job. Burkina Faso legde in maart 2012 het lot van de natie in zijn handen en dat bleek terecht. In 2013 coachte hij Les Etalons naar de eindfase van de Afrika Cup. Meer zelfs, Puts Burkinese schip strandde uiteindelijk in de finale op een zucht van de titel.

Toen Put twee jaar later al in de groepsronde van de Afrika Cup werd uitgeschakeld, was dat voor Burkina Faso een grote mislukking. Put werd gezien als verantwoordelijke voor het falen en kreeg de bons door de Burkinese bond.

Met prins Ali in Jordanië

 

Vandaag breekt het derde luik van Puts wereldreis aan. De Jordaanse voetbalbond meldde eerder op de dag dat Paul Put mag proberen om Jordanië naar het WK 2018 in Rusland te leiden.

De voorzitter van die Jordaanse voetbalbond is trouwens niemand minder dan prins Ali Bin Al-Hussein die de FIFA-voorzittersverkiezing verloor van Sepp Blatter. Afwachten of prins Ali en Paul Put een geslaagd huwelijk zullen vormen.


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

African Cup of Nations

Nieuwste reacties