Thorgan Hazard volgt het voorbeeld van zijn grote broer

De Wit Bram
| 9 reacties
Thorgan Hazard volgt het voorbeeld van zijn grote broer
Foto: © Photonews

Thorgan Hazard werd afgelopen seizoen door Chelsea uitgeleend aan het Duitse Borussia Mönchengladbach. In februari zette de broer van Eden zijn huurovereenkomst om in een definitieve overeenkomst tot 2020. Nu blijkt dat er een speciale voorwaarde aan vasthing vooraleer het contract getekend werd.

De 22-jarige Rode Duivel kwam vorig seizoen in 28 competitiewedstrijden in actie voor de Duitse club, die op een mooie derde plek eindigden in de Bundesliga. Wel was Hazard voornamelijk invaller en startte hij maar zeven keer in de basis.

Toch zijn ze bij Mönchengladbach tevreden over het eerste seizoen van de jonge Belg, zo gaf sportief directeur Max Eberl al aan. Daarom hadden ze er ook geen probleem mee om één van de eisen van Hazard in te willigen, namelijk dat hij komend seizoen met het rugnummer 10 zal spelen.

In de voetsporen van grote broer én clubiconen

Dat staat te lezen op Sporza. “Het is iets dat Thorgan zelf gevraagd heeft tijdens de onderhandelingen van zijn definitieve transfer”, verklaart Eberl. De middenvelder volgt zo het voorbeeld van grote broer Eden, die bij Chelsea en de Rode Duivels ook het nummer 10 draagt.

Het kan een voorteken zijn dat er een mooie toekomst bij de Duitsers in het vooruitzicht ligt voor de Belgische gouden schoen van 2013. Zo was de nummer 10 in het verleden al eigendom van clubiconen als Günther Netzer en Stefan Effenberg.

Sinds het vertrek van Max Kruse naar VfL Wolfsburg was het legendarische rugnummer overigens vacant.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties