Weer commotie rond leeftijd Mbemba: "Ik heb bewezen hoe oud ik ben"

Weer commotie rond leeftijd Mbemba: "Ik heb bewezen hoe oud ik ben"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Chancel Mbemba heeft zijn sporen reeds verdiend na zijn eerste match voor Newcastle. Maar net als in België is er in Engeland commotie ontstaan rond zijn leeftijd. Opnieuw moet de verdediger uitleggen dat hij wel degelijk 21 is.

De Congolees moest lang wachten vooraleer hij bij het eerste van paars-wit kon aantreden omdat er ook in België twijfels waren over zijn geboortedatum. Uiteindelijk werd er duidelijkheid geschapen, maar in Engeland is de discussie weer opgestart.

Nochtans heeft Anderlecht officiële bewijsstukken geleverd van zijn leeftijd. "Ik heb bewezen wat de waarheid is", vertelt hij in de Engelse media. "Mensen in Afrika weten het, mijn familie, vrienden en ikzelf weten het; iedereen die Chancel Mbemba kent, weet dat ik op 8 augustus 1994 geboren ben.

"Dat is het enige wat ertoe doet. Soms gebeurt het in Afrika dat mensen proberen je omlaag te halen of je carrière schade toe te brengen, als ze zien dat iemand het goed doet. Maar het zou mensen alleen moeten uitmaken wat ik op het veld doe."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties