Beerschot-Wilrijk incasseerde al 8 goals: "Wacht maar tot we een 'up' hebben"

Beerschot-Wilrijk incasseerde al 8 goals: "Wacht maar tot we een 'up' hebben"
Foto: © SC

Beerschot-Wilrijk kent geen slecht seizoensbegin: 11 op 15, daar zouden er immers veel voor tekenen. Twee keer gelijkspelen is nu ook geen ramp, maar wat er het meest wringt zijn de acht tegengoals na vijf wedstrijden. Doelman Jef Nys bevestigt: "Dat knaagt toch."

Door Johan Walckiers

Snyders begon de eerste wedstrijd tegen Cappellen op de bank, maar zag Franck Nkela die match uitvallen met een blessure. "Ik vond het normaal dat ik op de bank zat", aldus Snyders bij Voetbalkrant.com. "Ik had geen matchritme. In de voorbereiding was ik geblesseerd en speelde ik heel weinig. Maar ik hoop dat ik nu de trainer heb kunnen overtuigen."

Heb je nu meer werk?

"Bwa, niet echt. De tegenstand krijgt niet superveel kansen, maar we krijgen veel doelpunten te slikken. Meer werk, dat weet ik niet. De ballen vliegen er momenteel gewoon rapper in. We hebben daar op training al over gesproken en gaan er nog harder aan werken."

Zie jij oorzaken?

"Het mag niet in het kopje beginnen spelen hé. Op Tienen staan we 0-2 voor en krijgen we nog twee goals binnen. Tegen Berchem was het ook 2-1. We moeten iets meer ontspannen gaan voetballen."

Heeft dat ook te maken met de kwalitatief sterkere tegenstand?

"Zeker! Ik maakte de opgang van eerste provinciale naar vierde klasse al mee en dat was al een aanpassing. Maar deze is nog groter. Wij hebben ook wel een betere kern, maar er zijn veel jongens die nog niet op hun topniveau zitten."

Maak je je daar zorgen over?

"Nee, we moeten een beetje relativeren. We hebben 11 op 15. In een seizoen heb je altijd ups en downs. Als we nu in een 'down' elf punten pakken, wil ik het wel eens zien als we in een 'up' zitten. Dan ziet het er goed uit."

Acht goals is toch wel veel? Wordt er al gekeken naar de verdediging?

"Nee, het is ook niet alleen de verdediging. Als een verdediger een goal maakt, wordt er toch ook iedereen bij betrokken? Nee, de tegenstand is ook héél gefocust tegen ons. Ze weten dat ze de twee-drie kansen die ze krijgen moeten afmaken."

Maar voor jou is het niet leuk?

"Nee, voor de verdediging en voor mij als doelman is het niet plezant om na vijf wedstrijden al acht goals te hebben binnengekregen. Dat knaagt toch wel wat."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga B

Nieuwste reacties