Komt het ooit nog goed tussen Man City en de Champions League?

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 25 reacties
Komt het ooit nog goed tussen Man City en de Champions League?
Foto: © photonews

Manchester City en de Champions League. Een geslaagd huwelijk is dat allerminst. Vincent Kompany gaf na afloop wel aan dat deze campagne anders aanvoelt dan de vorige edities, maar het spel op de mat deed iets anders vermoeden.

Het vernieuwde Manchester City nam in het seizoen 2011-2012 voor het eerst deel aan het Kampioenenbal. Toen al bleek dat het geen liefde op het eerste gezicht was.

De Citizens strandden op een derde plek in de poule, achter Benfica en het kleine Basel. Het seizoen erop zouden Kompany en co zelfs op een troosteloze laatste plaats in de groep eindigen.

Geen groepswinst

De jongste twee deelnames spatte de CL-droom van City uiteen in de achtste finales. De club uit Manchester eindigde telkens tweede in de poule, was bijgevolg geen reekshoofd in de volgende ronde en botstse twee keer op FC Barcelona.

Een lot dat de Engelse vicekampioen na het verlies van gisteren misschien weer wacht. Met tegenstanders als Juventus, Sevilla en Borussia Mönchengladbach, is de kans groot dat de blauwhemden nog punten laten liggen.

2014 - 2015

Achtste finales - uitgeschakeld door FC Barcelona

2013 - 2014

Achtste finales - uitgeschakeld door FC Barcelona

2012 - 2013

Groepsfase - vierde plek

2011 - 2012

Groepsfase  - derde plek
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties