Speeldag: Speeldag 11
Stadion: White Hart Lane
Dembele wijst Tottenham de weg tegen hekkensluiter Aston Villa

Tottenham Hotspur wint van Aston Villa en schuift op in de Premier League

Moussa Dembele heeft tegen hekkensluiter Aston Villa zijn tweede doelpunt in evenveel wedstrijden weten te scoren. Het bleek uiteindelijk ook voldoende voor de overwinning tegen The Villans. Tottenham won met 3-1.

Bij de bezoekers sinds vandaag een nieuwe coach in de vorm van Garde, maar hij kon niet vermijden dat Aston Villa verloor op White Hart Lane en zo laatste blijft in de stand.

The Spurs tankten dan weer vertrouwen voor de clash van donderdag met Anderlecht. Met dank ook aan Moussa Dembele, die al na 2,5 minuten de 1-0 tegen de touwen prikte na een erg sterke actie.

Ook daarna bleef Tottenham de betere ploeg. Op slag van rust had Alli de thuisploeg op een comfortabele voorsprong gezet. Invaller Ayew deed wel nog iets terug voor Aston Villa, verder kwamen ze niet meer. In blessuretijd legde Kane de 3-1 nog in doel.

Bij The Spurs zaten Dembele, Alderweireld en Vertonghen in de basis. Dembele werd halfweg de tweede helft vervangen bij de club, die nu tot op vijf punten van de leiders komen.