Overzicht Spanje: Uitgerekend deze man nekt Real Madrid, dat Barça verder ziet weglopen

Timothy Collard
Timothy Collard en Caroline Tonnelier
| 6 reacties

Na de Europese kater maakte Gary Neville zijn debuut in de Primera División bij Valencia. Dat werd niet echt een succes. En later op de dag kende ook Real Madrid geen succes...

Het moet gezegd: de opdracht was ook niet makkelijk voor Valencia. Eibar kan dit seizoen immers een uitstekende thuisreputatie voorleggen. Neville verkoos Jaume boven Ryan in doel bij de bezoekers en ook Bakkali ontbrak, zij het door een blessure.

Net voor de rust kreeg Valencia een eerste opdoffer te verwerken: Enrich zorgde in minuut 45 voor de 1-0. Toen Orbán kort na het uur ook nog met rood van het veld gestuurd werd, zag het er erg slecht uit voor Valencia.

De thuisploeg stak echter een handje toe. Eerst miste Berjón een penalty en later maakte Juncá ook nog een own-goal. Uiteindelijk dan toch nog een puntje dus voor Valencia.

Villarreal-Real Madrid 1-0

Real Madrid ging op bezoek bij de Gele Onderzeeër, maar dat werd geen feestje. Na amper 8 minuten keek de Koninklijke al tegen een achterstand aan. Soldado - ex-Real Madrid - vloerde Keylor Navas met een laag schot. Een verdiende voorsprong, want Villarreal was écht als een wilde van start gegaan.

Real beet zijn tanden stuk op Villarreal, maar Ronaldo en co slaagden er niet om tot scoren te komen. Het bleef bij 1-0 en zo profiteert Real niet van de misstap van Barcelona. Integendeel, Barça loopt zelfs een puntje uit op de troepen van Rafa Benitez.