Speeldag: Speeldag 17
Stadion: De Goffert
Slap Ajax als leider de winterstop in, Limbombe beslissend tegen Feyenoord

Limbombé blijft knallen met NEC Nijmegen in Eredivisie, nu ook tegen Feyenoord

Feyenoord heeft een pijnlijke nederlaag geleden bij NEC. In Nijmegen was het een sterke Anthony Limbombé die voor de beslissing zorgde. En zo worden de Rotterdammers voorlopig geen leider.

Ajax - De Graafschap 2-1

Rode lantaarn De Graafschap hield lang stand tegen een tegenvallend Ajax. Aan de pauze stond het 1-1 in de Arena en die stand bleef tot diep in de tweede helft op het bord. Uiteindelijk besliste Bazoer in de 70e minuut de wedstrijd toch in het voordeel van de koploper.

Ajax gaat zo als leider de winterstop in. Het heeft drie punten voorsprong op PSV en al vijf op Feyenoord.

NEC - Feyenoord 3-1

Feyenoord kon in afwachting van de wedstrijd van Ajax even leider worden, maar dan moest er gewonnen worden bij NEC. Na een vroege voorsprong via Vilhena was er ook geen vuiltje aan de lucht.

Maar in vijf dolle minuten na de koffie ging het helemaal mis: eerst prikte Bikel op aangeven van Limbombé de 1-1 tegen de touwen, wat later was de aanvaller zélf aan het kanon.

De Belg zag zijn team uiteindelijk nog uitlopen tot 3-1, maar was dus opnieuw belangrijk voor zijn ploeg. NEC schuift bovendien door naar een erg knappe zesde plaats.

In een duel onder Belgen was Dries Wuytens voor Willem II de belangrijke man tegen Van Hyfte en Monteyne (Roda JC). Bij de thuisploeg speelden ook Stijn Wuytens en Ojo.

20/12/2015 12:30Excelsior - Cambuur1-4
20/12/2015 14:30Willem II - Roda JC Kerkrade3-2
20/12/2015 14:30Heerenveen - ADO Den Haag0-4
20/12/2015 14:30NEC - Feyenoord3-1
20/12/2015 16:45Ajax - De Graafschap2-1