Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Goodison Park
Balende Lukaku topschutter in Engeland na spektakelmatch

Lukaku scoorde twee keer tegen Stoke City, maar Everton verloor nog

Wat Romelu Lukaku momenteel aan het presteren is in Engeland doet velen de ogen opentrekken. De nog steeds jonge spits keerde eigenhandig de scheve situatie tegen Stoke City en is medetopschutter - samen met Vardy - in de Premier League. Spijtig genoeg resulteerde het alweer in een gelijkspel.

Everton - Stoke City 3-4

Het duel tegen Stoke begon niet zo best voor Everton. Na een kwartier had Shaqiri de score al geopend, maar bij Everton hebben ze een echte goalgetter rondlopen, luisterend naar de naam Romelu Lukaku. Vijf minuten later had hij de bordjes alweer gelijk gehangen.

Stoke bleef echter aandringen en Shaqiri scoorde in de tweede helft al heel snel de 1-2, maar Lukaku had weer een antwoord in huis. Een lange bal van Cleverly controleerde hij schitterend met de borst en hij schoof daarna onder de doelman de 2-2 binnen.

Everton leek het laken definitief naar zich toe te trekken toen Delofeu ook zijn duit in het zakje deed, maar Mato zorgde alweer voor een domper: 3-3. En het werd nog erger, want Arnautovic zette in de slotfase nog een penalty om. Daardoor staat de ploeg pas tiende. Dat had alvast veel hoger kunnen zijn, indien ze een voorsprong konden vasthouden.

Watford-Tottenham 1-2

Tottenham, met Vertonghen, Chadli en Alderweireld in de basis, haalde het in extremis van Watford met een late goal van Son. Dat levert onze landgenoten een voorlopig knappe derde plaats in de stand op.