Datum: 09/01/2016 16:00
Competitie: FA Cup
Speeldag: Ronde 3
Stadion: Goodison Park
Overzicht FA Cup: Mirallas en De Bruyne aan het kanon, erg late penalty voorkomt blamage United
Timothy Collard

Overzicht FA Cup: Kevin Mirallas aan het kanon, gemengde gevoelens voor Obbi Oulare en Arsenal met moeite

Het was een ontzettend drukke zaterdag in Engeland. Geen competitievoetbal, des te meer wedstrijden in de FA Cup. Wij zetten de belangrijkste wedstrijden voor u op een rijtje.

Manchester United - Sheffield United

Vorig seizoen moest Manchester United in de FA Cup herkansen tegen vierdeklasser Cambridge United. Bijna was het weer van dat voor de ploeg van Louis van Gaal, tegen een derdeklasser dit keer.

Tegen Sheffield United stevende de wedstrijd af op een 0-0, het wordt een gewoonte in The Theatre of Dreams. Uiteindelijk bracht een penalty in blessuretijd redding. Rooney maakte een einde aan de droom van Sheffield United.

Watford-Newcastle United 1-0

Watford bekert verder ten koste van Newcastle United, waar Aleksandar Mitrovic 90 minuten tussen de lijnen stond. Bij Watford begon Obbi Oulare (ex-Club Brugge) aan de match, maar na de rust bleef hij in de kleedkamer en werd hij vervangen.

Arsenal-Sunderland 3-1

Arsenal gaat ook een ronde verder, nadat het in de slotfase afstand nam van Sunderland. Lang stond er na goals van Campbell en Lens een 1-1-tussenstand op het scorebord, tot Ramsey en Giroud de wedstrijd deden kantelen.

Everton-Dagenham & Redbridge 2-0

Everton blijft op vele fronten actief, mede dankzij een doelpunt van Kevin Mirallas. Onze landgenoot speelde de volledige match bij The Toffees en zette vlak voor affluiten een strafschop om. In de eerste helft had Arouan Koné al voor het openingsdoelpunt gezorgd. Geen Romelu Lukaku, hij bleef uit voorzorg aan de kant.

Norwich City-Manchester City 0-3

Manchester City rolde dan weer Norwich op. The Citizens haalden het met 0-3, luxe-invaller Kevin De Bruyne pikte vlak voor affluiten ook zijn goaltje mee. Bij Norwich maakte Vadis Odjidja (ex-Club Brugge) de 90 minuten vol.