Standard wint en profiteert van puntenverlies Anderlecht, Genk wint ook

Standard wint en profiteert van puntenverlies Anderlecht, Genk wint ook
Foto: © Jill Delsaux

De winterstop zit er eindelijk op bij de vrouwen, tijd voor de Super League. Op zaterdag staan meteen drie wedstrijden op het programma, elk met zijn belangrijke insteek.

Tienen - Anderlecht 0-0

Leider Anderlecht ging op bezoek bij Eva's Tienen en zoekt daar een nieuwe driepunter. Paars-wit slikte dit seizoen nog maar twee doelpunten en wilde dat ook in Tienen zo houden. 

Diede Lemey kwam in Tienen erg weinig onder vuur te liggen, maar aan de overkant bleef het ook lange tijd windstil. Uiteindelijk moesten beide teams zich tevreden stellen met een 0-0 gelijkspel.

Heist - Standard 0-1

Standard profiteerde optimaal van het puntenverlies van Anderlecht door te gaan winnen bij het altijd stugge Heist. Het moest wachten op een doelpunt tot in de tweede helft, via Aline Zeler werd het dan toch 0-1.

Het dertiende doelpunt al voor de Rouchette, die zo alleen topschutter wordt. Heist probeerde nog iets, maar kon niet meer scoren. In de stand staat Standard nu naast Anderlecht, volgende week is er de topper in Tubeke. 

Ladies Genk - OHL 3-0

De derde wedstrijd werd op een zompig veld van de Turkse Rangers in Waterschei gespeeld. Grote heldin van de namiddag werd uiteindelijk Stevie Malagrida. Zij scoorde drie keer en leverde zo haar team drie erg nuttige punten op.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

 Speeldag 1

Nieuwste reacties