Gent is de kloof met de Europese (sub)top in sneltempo aan het dichten

Cédric De Volder
Cédric De Volder
| 30 reacties
Gent is de kloof met de Europese (sub)top in sneltempo aan het dichten
Foto: © photonews

KAA Gent neemt het in de Champions League op tegen VfL Wolfsburg. Pakweg twee seizoenen geleden hadden de Oost-Vlamingen geen schijn van kans gemaakt tegen de Duitse subtopper. Maar dat is nu wel eventjes anders...

VfL Wolfsburg won afgelopen weekend dan wel van Paderborn, maar die Wölfe zijn allesbehalve in vorm. De voorbije weken knokten de groenhemden tegen zichzelf, maar kwaliteit is er natuurlijk wél aanwezig bij de Volkswagenclub.

We schreven het hierboven al. Twee of drie seizoenen geleden waren de Buffalo's een vogel voor de kat. Maar in de tussentijd heeft de Belgische landskampioen enorme stappen vooruit gezet.

Een trapje omhoog op de Belgische ladder én een stapje vooruit in het Europese verhaal. Dat vertaalt zich natuurlijk ook in de marktwaarde van de huidige Gentse kern.

Onze redactie dook in de cijfers en snorde even de marktwaardes van de Gentse basiself op. We gooiden alles in een pot, roerden eens stevig en vergeleken de huidige prijzen met de waarde die diezelfde Buffalo's in 2013 achter hun naam hadden staan.

SPELER KAA GENTMARKTWAARDE 2013 (in euro)MARKTWAARDE 2016 (in euro)
Matz Sels900.0005 miljoen
Thomas Foket600.0002,5 miljoen
Lasse Nielsen750.0002,2 miljoen
Stefan Mitrovic1,1 miljoen1,5 miljoen
Nana Asare2 miljoen2,5 miljoen
Brecht Dejaegere1,2 miljoen3,5 miljoen
Renato Neto1,7 miljoen4 miljoen
Sven Kums2 miljoen6 miljoen
Danijel Milicevic650.0003,5 miljoen
Moses Simon600.0004 miljoen
Laurent Depoitre600.0005,5 miljoen
TOTAAL12,1 miljoen EURO40,2 miljoen EURO

De eerste conclusie is simpel. Michel Louwagie, Ivan De Witte en natuurlijk ook architect-van-dienst Hein Vanhaezebrouck zijn erin geslaagd om de prijzen zomaar eventjes te verviervoudigen.

Tel daarbij de ervaring op die Dejaegere, Milicevic, Depoitre en kornuiten hebben opgedaan in de groepsfase van het Kampioenenbal en de slotsom is ook leuk: KAA Gent heeft in de danswedstrijd wel degelijk kans tegen Wolfsburg.

En de Wolven?

Natuurlijk blijft Wolfsburg de absolute favoriet van de dubbele confrontatie. Klaus Allofs (technisch directeur, nvdr.) gooit wekelijks een slordige 150 miljoen euro op het wedstrijdblad.

Maar dat opperden Zenit FC, Valencia en Olympique Lyonnais eind 2015 natuurlijk ook. En weten allemaal waar de Spanjaarden en Fransen er uiteindelijk mee geraakt zijn. Ergens op de dorpel van een Belgisch stadion op het knooppunt tussen E17 en E40.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties