Dit wist je nog niet over nieuwe 'golden boy' Marcus Rashford

Timothy Collard
Timothy Collard
| 1 reacties
Dit wist je nog niet over nieuwe 'golden boy' Marcus Rashford
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Marcus Rashford is sinds enkele dagen het nieuwe godenkind van Manchester United. De piepjonge aanvaller scoorde zowel tegen FC Midtjylland als tegen Arsenal twee doelpunten en is daardoor vanzelfsprekend héél ‘hot’.

Maar wie is Marcus Rashford nu eigenlijk? Wij gingen het even na en vertellen je enkele zaken over hem die je wellicht nog niet wist.

  • Rashford werd geboren op 31 oktober 1997, hij is dus eigenlijk een Halloween-kind. Enkele maanden voordien had zijn huidige coach, Louis van Gaal, Ajax nog ingeruild voor het grote FC Barcelona.
  • De dag na zijn geboorte maakte Manchester United trouwens gehakt van Sheffield Wednesday. United legde er zes in het mandje en het was de dag van de spitsen: Teddy Sheringham, Andy Cole én Ole Gunnar Solskjaer scoorden twee goals.

Ook al 2 keer trefzeker tijdens debuut in UEFA Youth League

  • Ook bij de U18 van The Red Devils was Rashford dit seizoen aardig op dreef. Hij scoorde er 13 goals in 25 wedstrijden.
  • Afgelopen donderdag scoorde Rashford twee goals bij zijn Europese debuut, maar het waren niet zijn eerste Europese goals. Zo scoorde de aanvaller ook twee keer bij zijn debuut in de UEFA Youth League, op het veld van PSV.

Rashford speelde ei zo na voor… Manchester City

  • Bijna had het nieuwe goudhaantje van Manchester United voor de rivaal gespeeld. Toen United Rashford in 2014 weghaalde bij Fletcher Moss JFC, zag ook City wel iets in de jonge knaap.
  • Niet zo lang geleden, toen Rashford al bij United zat, droomde City er opnieuw van om hem in te lijven. Dat het uiteindelijk niet zover kwam, zal de mensen op Old Trafford tevreden stemmen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties