De 'gewone' Beerschot-fan moet niet hopen op stekje in het bestuur: "Het is niet de bedoeling dat de populairste supporter zal winnen"

Cédric De Volder
Cédric De Volder vanuit Antwerpen
| 24 reacties
De 'gewone' Beerschot-fan moet niet hopen op stekje in het bestuur: "Het is niet de bedoeling dat de populairste supporter zal winnen"
Foto: © SC

KFCO Beerschot-Wilrijk zorgt voor een Belgische primeur door fanverkiezingen te organiseren. Op die manier zal worden bepaald welke supporter een zetel krijgt in de Raad van Bestuur op het Kiel. Al moet Jan-met-de-pet niet dromen.

Supportersparticipatie… De term is tegenwoordig schering en inslag, maar KFCO Beerschot-Wilrijk gaat het een nieuwe invulling geven. Op negen april mogen de fans hun nieuwe vertegenwoordiger kiezen.

”Het is uniek in Antwerpen, België en zelfs in Europa”, klinkt het bij Tene Quod Bene. ”Ook bij KV Mechelen zetelen er fans in het bestuur, maar die mensen zijn niet verkozen. Met andere woorden: ons project is echt wel uniek.”

De bedoeling is duidelijk: transparantie. Iedereen weet wat er in het verleden is gebeurd

Tene Quod Bene

De bedoeling is duidelijk: transparantie. ”Iedereen weet wat er in het verleden is gebeurd. We willen niet negatief klinken of het bestuur wantrouwen, maar in het slechtste geval moet er tijdig worden ingegrepen.”

En de naam van Patrick Vanoppen valt ook meteen. ”We zijn er zeker van dat het Beerschot-verhaal niet verkeerd was gelopen als de toenmalige sterke man wel de juiste mensen had toegelaten in zijn beleid. Nu was het te laat toen de problemen naar boven kwamen…”

Guy Van Hecke is momenteel de man die de fans van de Mannekens vertegenwoordigt in het bestuur. ”Maar het moest destijds snel gaan. Guy doet zijn werk goed, maar is niet verkozen. En dat mandaat komt in september vrij.”

Al is het duidelijk: Jan-met-de-pet moet niet dromen van het stekje. ”Het is niet de bedoeling dat de populairste fan zal winnen”, vertelt TQB. ”Het zijn dan ook geen rechtstreekse verkiezingen. De fanclubs zullen hun persoon naar voren schuiven.”

Verkiezingen, maar kandidaat kan geweigerd worden...

En dat is niet alles: ook het huidige bestuur van Beerschot-Wilrijk beschikt over een soort van vetorecht om een kandidaat te weigeren. ”We moeten rekening houden met het feit dat onze club een professionele structuur heeft.”

”De info is niet voor iedereen bestemd, hé. Vandaar dat het zo belangrijk is dat de juiste persoon naar voren wordt geschoven. We spreken hier niet over de petanqueclub van het lokale cafeetje, maar over de club van ons hart.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga B

Nieuwste reacties