Enkele jaren geleden nog een 'nobody', nu één van de meest gevreesde spitsen in de Premier League

Jaap Vreeke
| 5 reacties
Enkele jaren geleden nog een 'nobody', nu één van de meest gevreesde spitsen in de Premier League
Foto: © photonews

Harry Kane is ook dit seizoen ongelofelijk belangrijk voor Tottenham Hotspur. De spits scoorde in 67% van al zijn gespeelde wedstrijden en op de topscorerslijst van de Premier League staat hij eerste met 21 doelpunten.

Harry Kane wist in 21 van de 31 wedstrijden van dit seizoen het net te vinden. Dat is een prima statistiek voor een spits. Oud-Engeland-international, Alan Shearer, noemde hem bij ESPN al "Potentieel één van de beste spitsen die Engeland ooit heeft gehad."

De spits heeft een schotprecisie van 63% uit 127 schoten en creëerde 37 kansen dit seizoen. Hij staat met Tottenham Hotspur momenteel tweede in de Engelse Premier League. De nummer twee op de topschuttersranglijst is James Vardy met 19 doelpunten.

Recordhouder

Kane heeft sinds vorig seizoen het record van meeste doelpunten in een seizoen bij Tottenham achter zijn naam staan. Hij scoorde toen 31 keer in 31 wedstrijden. Het dit seizoen beter doen wordt moeilijk, hij zou dan in 7 wedstrijden nog twaalf keer moeten scoren. Aan Kane om het tegendeel te bewijzen...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties