Enrique vs. Zidane: in 2003 vochten (letterlijk) de heren het nog uit op het veld

Sean Raab
| 3 reacties
Enrique vs. Zidane: in 2003 vochten (letterlijk) de heren het nog uit op het veld

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Voor veel voetbalsupporters is El Clàsico de wedstrijd van het jaar. Dit weekend is de ontmoeting tussen Barcelona en Real Madrid nog specialer: het is de eerste keer dat Luis Enrique en Zinedine Zidane het tegen elkaar opnemen als trainers.

De vorige keer dat Luis Enrique en Zinedine Zidane tegenover elkaar stonden in een Clàsico was het 2003 en waren de twee nog spelers. Het ging er hevig aan toe. In een Clàsico wordt verwacht dat een speler alles geeft, voor Zidane was dat niet anders.

Haantjesgevecht

Barcelona-verdediger Puyol wou de Fransman van de bal zetten met als gevolg dat Zizou een elleboogje uitdeelde aan de Spanjaard. Puyol ging neer en de hel barstte los. Luis Enrique was er snel bij om zijn ploegmaat te verdedigen, Zidane gaf hem vervolgens een duw in het gezicht. Bekijk hieronder de beelden:

De twee heethoofden kwamen elkaar acht keer tegen in hun spelerscarrière. Zidane won vier maal, de rest waren gelijkspelen. Maar hoe de onderlinge score gaat verlopen bij hun trainerscarrière is nog af te wachten.

Wie wint volgens u de wedstrijd der wedstrijden

72%
22%
6%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties