Bestuur Beerschot-Wilrijk blijft kalm: "We maken ons niet ongerust"

Bestuur Beerschot-Wilrijk blijft kalm: "We maken ons niet ongerust"
Foto: © photonews

Beerschot-Wilrijk staat voor een cruciale week. Vanavond staat de wedstrijd in en tegen Luik op het programma en komend weekend wordt leider Oosterzonen de tegenstander. Ondanks de wisselende resultaten kan Beerschot-Wilrijk binnen vier dagen dan ook weer helemaal bovenaan staan.

De 10 op 21 was zeker niet ingecalculeerd, maar dat de leidersplaats binnen handbereik blijft, is natuurlijk een opluchting. Daarom ook dat ze zich bij het bestuur nog niet al te veel zorgen maken. "Eigenlijk moet je me volgende week eens terugbellen", zegt Fred Lenders. "Dan gaan we veel meer weten. Maar of we ons nu ongerust maken? Nee, zeker niet."

Op het einde van de week maken we de balans

Fred Lenders

En daarvoor heeft Lenders verschillende redenen. "Als we vanavond een punt pakken en winnen tegen Oosterzonen - zoals onze coach al zei - staan we weer helemaal gelijk. En als we zes op zes pakken staan we zelfs alleen eerste. We blijven dus rustig. Natuurlijk hadden we het liever anders gezien."

"Maar onze ambitie blijft hetzelfde. Wij moeten overgaan. Liefst als kampioen, als het niet anders kan als tweede", knikt Lenders. "De trainer heeft ook een heel duidelijk systeem neergezet. In Hoogstraten missen we de kansen en gaven we niks weg. Spijtig dat je dan verliest."

Met nog zes matchen te gaan, heeft Beerschot-Wilrijk zelfs nog alles in eigen handen. "Op het einde van de week maken we onze balans. We proberen nu de druk zoveel mogelijk weg te houden van de spelers. Er zijn nog 18 punten te verdienen. Geen reden voor paniek, want dat is nog veel."

Voor de match tegen leider Oosterzonen zijn er trouwens nog tickets beschikbaar...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga B

Nieuwste reacties