Oosterzonen Oosterwie?

Oosterzonen Oosterwie?

Volg Lierse Kempenzonen nu via WhatsApp!

Beerschot-Wilrijk of Luik? Dat leek een beetje de vraag vooraf in derde klasse B. Een van de traditieclubs zou toch wel simpel de titel nemen. Niet dus, want met nog enkele speeldagen voor de boeg is het Oosterzonen Oosterwijk dat op kop staat in 3e B.

Voor velen waren de twee bovenste plaatsen nochtans al gereserveerd voor Luik en vooral Beerschot-Wilrijk. De twee promovendi hebben een duidelijk toekomstplan en willen zo snel mogelijk naar boven in het klassement.

Maar plots staan Bocholt en Oosterzonen helemaal bovenin mee te draaien met Beerschot-Wilrijk, terwijl Luik nog moet knokken om de top-6 te halen die recht geeft op play-offs om promotie naar de eerste amateurliga.

Een verrassing uit ... Westerlo

Maar de fiere leider is dus: Oosterzonen Oosterwijk, genoemd naar de gelijknamige deelgemeente van Westerlo. De club acteert nog maar zeven jaar in de nationale reeksen en doet nu al mee voor de titel: straf.

Op de transfermarkt?

Hoe leggen we uit dat Oosterzonen Oosterwijk op dit moment op kop staat. Terwijl bij Beerschot-Wilrijk de ene topper na de andere werd binnengehaald met tonnen ervaring in eerste klasse, bleef het bij de Kempenaars vrij rustig.

Veel jeugdig talent uit de buurt, dat hebben ze wel binnengehaald. Maar uiteindelijk gaven ze wel geen enkel euro uit. Wel hebben ze met Bart Deelkens en Wim Mennes een paar echt ervaren rotten in de kern. Met Vermeiren (20 goals) en Placca (15) hebben ze twee goalgetters in de rangen, achterin houden ze de boel vaak goed gesloten. En zo kan je dus kampioen worden ...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga B

Nieuwste reacties