Eerste Spaanse scheidsrechter die uit de kast kwam stopt ermee door aanhoudende beledigingen

Maarten Pottie
| 10 reacties
Eerste Spaanse scheidsrechter die uit de kast kwam stopt ermee door aanhoudende beledigingen
Foto: © SC

Jesus Tomillero, de naam zegt u waarschijnlijk niets, maar in Spanje is hij redelijk bekend. Hij kwam als eerste scheidsrechter uit de kast in een interview met El Espanol. Sindsdien kreeg hij zoveel beledigingen naar zijn hoofd gezwierd, dat hij besloot ermee te stoppen.

Het eerste geval was op 26 maart tijdens een jeugdwedstrijd. De 21-jarige referee floot een buitenspelgeval. Een afgevaardigde was het hier niet mee eens en begon hem 45 minuten lang uit te schelden over zijn geaardheid. Na de wedstrijd smeten de 15-jarige spelertjes nog dingen naar zijn raam.

De eerste publieke homofiele scheidsrechter zette zijn verhaal op de sociale media en kreeg steun uit alle hoeken. De man die riep kwam er uiteindelijk vanaf met een boete van 30 euro en negen matchen schorsing. Een belachelijk lage straf vond Tomillero.

De belediging te veel

Ondertussen heeft Tomillero het opgegeven. In een wedstrijd tussen Portuense en San Fernando Isleno moest hij weer beledigingen ondergaan. Hij hoorde onder meer "Dat is de fagg*t die uit de kast kwam op tv!" en "Je gaat de goal in je gat krijgen, vuile fagg*t". Maar volgens de jonge ref was het ergste voor hem dat het publiek mee lachte en niemand er iets aan deed.

#RojoDirectaHomofobia

Daarom beslist de moedige kerel nu toch om voorlopig te stoppen met wedstrijden fluiten, hij krijgt nog steeds veel steun in Spanje. Hij blijft strijden tegen de machocultuur en homofobie in het voetbal. Hij is onder meer een gezicht van de actie #RojoDirectaHomofobia

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties