Mega Toby! Indrukwekkende statistiek én schitterende bekroning voor Spurs-verdediger

Caroline Tonnelier
| 7 reacties
Mega Toby! Indrukwekkende statistiek én schitterende bekroning voor Spurs-verdediger

De transfer van Toby Alderweireld naar Tottenham Hotspurs was absoluut een schot in de roos. Nadat hij vorig jaar al indruk maakte bij Southampton, zette hij opnieuw een serieuze stap voorwaarts.

Coach Pochettino steekt het belang van Alderweireld voor zijn team niet onder stoelen of banken en sprak al meermaals zijn lof uit voor onze landgenoot.

Hoe belangrijk de Rode Duivel is voor The Spurs, blijkt ook uit een bijzonder indrukwekkende statistiek. Mega Toby is immers een van de drie spelers die geen enkele minuut miste in de Premier League. Wes Morgan en Kasper Schmeichel, beiden actief bij Leicester City, zijn de andere twee.

Drie Belgen in top-twintig beste verdedigers

En in die 3420 minuten maakte hij indruk. Volgens The Telegraph is Alderweireld een seizoen lang de beste verdediger in de Premier League geweest. Een compliment dat kan tellen!

In de top-twintig van beste verdedigers is er overigens ook plaats voor twee andere Belgen. The Telegraph plaatst Jan Vertonghen op plaats negen. En ondanks de vele blessures is er ook voor Vincent Kompany een ereplaats. HIj staat op zeventien, omdat zijn prestaties in de matchen die hij speelde volgens de krant uitmuntend waren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties