Eupen bijt van zich af en zet de frontale aanval in op WS Brussels

Redactie
| 10 reacties
Eupen bijt van zich af en zet de frontale aanval in op WS Brussels

De strijd om de promotie naar eerste klasse is nu helemaal losgebarsten. KAS Eupen en White Star Brussels hebben de voorbije weken modder verzameld en zijn klaar om de smurrie af te vuren. De Oostkantonners hebben alvast de frontale aanval ingezet.

En de beschuldigingen zijn niet min. KAS Eupen wijst White Star Brussels met de vinger omwille van witwaspraktijken. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. Het gaat om een zaak rond portretrechten van de spelers.

In een poging om de licentie te halen - lees: om extra geld binnen te halen - zou John Bico voor 450.000 euro fictieve portretrechten hebben verkocht aan Gulf Dynamic Challenges, het vennootschap dat de club heeft overgenomen.

De enige reden voor deze operatie was het recycleren van zwart geld

KAS Eupen

Dat vennootschap zou die portretrechten vervolgens doorverkopen op de Aziatische en Afrikaanse markt. Nu stellen de advocaten van Eupen zich vragen: wat is de waarde van een Belgische tweedeklasser op die markten?

"De waarde van de rechten hebben een frauduleus karakter", maken de Panda's de conclusie. "De enige reden voor deze operatie was het recycleren van zwart geld."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)
Lommel SK Lommel SK 1-1 SK Deinze SK Deinze

Nieuwste reacties