Hoe ver kan een Franse fan van de Rode Duivels gaan? De passie meegekregen na een nederlaag, geen stage of match missen en een afkeer voor Frankrijk hebben

Diederik Geypen Timothy Collard
Diederik Geypen en Timothy Collard vanuit Lausanne
| 3 reacties
Hoe ver kan een Franse fan van de Rode Duivels gaan? De passie meegekregen na een nederlaag, geen stage of match missen en een afkeer voor Frankrijk hebben
Foto: © dg

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In het Zwitserse Lausanne waren de Rode Duivels een hele week hot. Bij elke training stonden een honderdtal fans onze internationals op te wachten, maar lang niet alleen inwoners uit de Bondsstaat.

Al enkele dagen viel ons oog op Rémi Lenormand, een 30-jarige supporter uit het Franse Marseille die bewust voor de stage was afgezakt. "Mijn eerste kennismaking met de Rode Duivels was in 2009, toen ze verloren tegen Bosnië-Herzegovina (2-4)", opent hij zijn verhaal bij Voetbalkrant.com.

Ik houd van een type als Lombaerts en ook voor JF Gillet heb ik sympathie

Rémi Lenormand

"Het was nog de periode waarin er nauwelijks fans kwamen kijken. De sfeer buiten het stadion was echter geweldig. De Belgen trokken me mee in het feestgedruis. Sindsdien wakkerde de passie aan. Dat ik Brazilië moest missen, was een enorme ontgoocheling. Voor de groepsfase van het EK boekte ik in de drie speelsteden hotelkamers. En ook voor de latere fases deed ik al reservaties."

Lenormand zakt elke keer opnieuw af vanuit Marseille. "Ik volg nagenoeg alle stages en wedstrijden, ook buitenshuis. Van Schotland tot Wales, en onlangs nog Portugal. Mijn moeder komt uit Chimay en heeft een goede band met de familie van Daniël Van Buyten. Onze grootvaders waren vrienden."

De Fransen krijgen stilaan schrik van ons

Rémi Lenormand

"Ik houd van spelers die er altijd vol voor gaan zoals Big Dan in het verleden. Lombaerts vind ik een gelijkaardig type en ook voor Jean-François Gillet heb ik sympathie. Hij was de enige die geen applaus kreeg bij het buitenkomen van het oefencomplex hier, dat vond ik jammer."

"Of ik tot slot toch niet een beetje voor Frankrijk supporter? Ik ben fier op de Franse nationaliteit van mijn vader, maar er is de jongste jaren zoveel fout gelopen bij Les Bleus", besluit Lenormand. "De Rode Duivels vormen een hechte familie. En ik voel dat Fransen stilaan schrik beginnen te krijgen van 'ons'." (lacht)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties