Het fantastische eerste jaar van Alderweireld bij Tottenham

Diederik Geypen
Diederik Geypen vanuit Bordeaux
| 0 reacties
Het fantastische eerste jaar van Alderweireld bij Tottenham
Foto: © photonews

62 wedstrijden heeft Toby Alderweireld erop zitten in een hels jaar. Nadat hij begin juli 2015 door Tottenham werd voorgesteld kwam hij op een rollercoaster terecht. En of hij daar goed mee omgegaan is? Wow, dat is nog een understatement.

Ook bij Mega Toby dikte de teller van aantal matchen flink aan het afgelopen seizoen. Hij speelde uiteindelijk 62 officiële duels over alle competities heen. "De mentale frisheid bewaren is soms moeilijk", geeft Alderweireld toe.

"Ik kende geen rust, dus moest ik er op het EK alles uitpersen. In de Premier League heb je geen winterstop, integendeel: dan gaan ze net een versnelling hoger schakelen."

En toch heeft Alderweireld alweer veel bijgeleerd in dat eerste jaar bij The Spurs. Meestrijden om de titel, samen met Jan Vertonghen het beste centrale duo van de Premier League, ook bij de Rode Duivels centraal achterin een rots in de branding geworden, ...

De cijfers van de Rode Duivel zijn immens. Vorig jaar meer doelpunten dan kaarten bij zijn team: 4 goals, 3 kaarten in de competitie. Ook trefzeker met de kop voor de nationale ploeg. En nooit rood pakkend. Een slimme verdediger: "Als ik voor de bal ga, dan heb ik hem. En anders wacht ik af, om het duel niet te verliezen."

Beelden zeggen meer dan woorden? Hier dan wat beelden. Opgelet: het laden van het filmpje kan enkele seconden duren:

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties