Belgisch United-talent vol vertrouwen: "Mijn debuut? Volgend seizoen, hoop ik"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 46 reacties
Belgisch United-talent vol vertrouwen: "Mijn debuut? Volgend seizoen, hoop ik"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Indy Boonen viel vorige week op bij de jeugd van Manchester United, maar staat allang bekend als een begenadigd talent. Voetbalkrant.com sprak met de jonge aanvallende middenvelder over zijn ambitieuze toekomstplannen.

Want ambitie, dat heeft de jonge Limburger zeker. "Ik hoop om volgend seizoen mijn debuut te maken bij de eerste ploeg. Het liefst in de Premier League, uiteraard, maar een wedstrijd in de League Cup zou ook al heel mooi zijn", aldus Boonen.

Bij United kent elke coach alles van je, ze zijn ermee bezig, dat voel je

"Ik heb er vertrouwen in." Bij United kent ook iedereen hem. "Bij United kent elke coach alles van je. Ze zijn allemaal goed verbonden met elkaar en geven feedback door. Ze zijn heel hard bezig met de jeugd, dat voel je."

In het voorseizoen mocht hij op training zelfs even proeven van het eerste elftal. "Ik heb daar heel veel geleerd, het was speciaal om met hen op het veld te staan. Dit seizoen mik ik op enkele wedstrijden met de U21, verder wil ik gewoon mijn ding doen bij de U18."

Zijn schema lijkt op dat van een voetballer in onze eerste klasse, in de eerste ploeg weliswaar. "We leven als profs, we trainen in de ochtend, in de namiddag is het vooral rusten om daarna naar de fitness te gaan. School is er enkel op maandagvoormiddag."

De grappenmaker

ls jonge speler van België naar United trekken, makkelijk is het niet. "De eerste twee maanden was het moeilijk omdat mijn Engels niet goed genoeg was. Sinds dat beter gaat, presteer ik ook sterker. Als ik het vergelijk met anderen, heb ik me razendsnel aangepast", gaf de jonge aanvallende middenvelder aan.

Hij wierp zich zelfs al op tot één van de grappenmakers van de kleedkamer. "Ik maak weleens een grapje, ja. Meestal spreek ik dan wel één of ander Engels woord verkeerd uit, waardoor iedereen sowieso gaat lachen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties