De eerste werkweek van Martinez: onze indrukken

De eerste werkweek van Martinez: onze indrukken
Foto: © photonews

Volg België nu via WhatsApp!

De eerste 'echte' werkweek van Roberto Martinez zit erop. De bondscoach heeft er een héél teleurstellende wedstrijd tegen Spanje tussenzitten. Wij hielden hem gedurende die week nauwlettend in het oog en kwamen tot de conclusie dat Martinez zijn eigen spoor volgt.

Haaks op alle paniek die na de wedstrijd tegen Spanje ontstond, bleef Martinez rustig. Hij ging niet schreeuwen of om zich heen trappen in de media. Alles wat hij te zeggen had, bleef binnenkamers. "Maar dat wil niet zeggen dat de boodschap niet overkomt", zei Romelu Lukaku gisteren. Een man die hem goed kent en weet hoe hij in elkaar zit.

De trainer maakt zich niet boos, maar je zal het wel weten als je iets fout deed

Martinez ging inderdaad niet roepen, maar liet op zijn eigen manier wel weten hoe hij erover dacht. En dat gaat gevolgen hebben. "De coach kijkt niet naar statussen, daar houdt hij geen rekening mee. Hij maakt zich niet boos, maar je zal het wel weten als je iets fout deed. Hij is heel direct. En ja, hij schuwt de zware beslissingen niet", verklaarde Lukaku nog.

Het komt overeen met de eerste indruk die we van de man kregen bij zijn aanstelling: aimabel en met een goeie babbel naar de pers toe, maar je hebt steeds het gevoel dat hij veel vertelt om weinig te zeggen. Daarom ook dat hij zijn eigen staf wou samenstellen. Martinez is een man die zijn gesprekken binnen de kleedkamer wil houden, van te veel lekken wordt hij volgens insiders vrij kribbig.

Naar de pers toe is hij aimabel, maar hij vertelt veel zonder echt iets te zeggen.

Martinez communiceert dus héél open, is héél bereikbaar en lijkt qua persoon het tegenovergestelde van Wilmots. Als trainer kunnen we hem nog moeilijk inschatten. Hij wil zijn eigen systeem in de ploeg slijpen, maar volgens beide Everton-spelers is dat héél moeilijk aan te leren. Als hij dat kan in de korte tijd die hem als bondscoach voor elke match gegund is, zal hij al iets speciaals bereikt hebben.

De uitdaging wacht indien hij beseft dat hij dat systeem er niet tot de puntjes inkrijgt in dat kleine trainingsraam. Hoe tactisch flexibel zal hij dan voor de dag komen. Mogelijk gaat hij reeds tegen Cyprus toegevingen moeten doen. Alles overhoop smijten in acht dagen tijd is immers te veel gevraagd.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties