Overzicht buitenland: verrassende nederlaag Borussia, Spaanse leider verliest

Caroline Tonnelier

Op zaterdagnamiddag en -avond staat er traditiegetrouw heel wat buitenlands voetbal op het programma. Wij gieten de uitslagen in een overzicht;

Duitsland

In Duitsland leed Borussia Dortmund een verrassende nederlaag. De Borussen kwamen zelf niet tot scoren op het veld van RB Leipzig en kregen in de absolute slotfase nog het deksel op de neus. Casteels en Hazard kwamen eerder al in actie, met wisselend succes.

Spanje

Real en Atlético mochten in Spanje de spits afbijten, en deden dat met ruime zeges. De leider voor deze speeldag was echter Las Palmas. De eilandbewoners gingen met 2-1 onderuit op het veld van Sevilla en zijn hun koppositie dus kwijt.Villarreal ging met 0-2 winnen op het veld van Málaga.

Frankrijk

In de Ligue 1 pakte Bordeaux een duidelijke zege op het veld van Olympique Lyon: 1-3 werd het daar. Een rode kaart voor Gonalons bij een 1-1 stand halfweg de tweede helft brak de thuisploeg zuur op.

Nederland

In Nederland had PSV geen kind aan NEC. De bezoekers liepen al erg snel 0-4 uit, maar gingen daarna op de rem staan. Na 24 minuten stond de eindstand al op het bord.