Alderweireld doet het op z'n Messi's: 'Gevoelsmatig leek het toch een mooie"

Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Brussel
| 3 reacties
Alderweireld doet het op z'n Messi's: 'Gevoelsmatig leek het toch een mooie"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Als Lionel Messi ze gemaakt had, stonden alle websites nu al vol met de beelden van de goal. Maar Toby Alderweireld was ook wel tevreden. Zijn derde goal voor de Rode Duivels was een ware beauty.

Toby Alderweireld devieerde een hoekschop van Dries Mertens met de hak tegen de netten. Een ingestudeerd nummertje? "(lacht) Niet echt. Het was eigenlijk de enige optie die ik nog had. Normaal komen die hoekschoppen iets korter naar mijn hoofd toe. (lacht) Maar we weten dat er iemand aan de eerste paal moest komen."

Al blijft het een mooie goal. "En ik deed het uit reflex. Dat het een mooie was? Ik heb de beelden nog niet gezien, maar dat ga ik zo snel mogelijk doen. Gevoelsmatig was het wel een hele mooie ja."

Een wereldgoal, dat moet je serieus vieren.

En het deed ook plezier dat de Duivels eindelijk eens vlot combinatievoetbal op de mat legden. "We proberen ook niet onnodig te voetballen. Als er druk is gebruiken we nog altijd de lange bal naar voor. Met Romelu hebben we daar nog altijd een stevig aanspeelpunt lopen. Maar ja, als we kunnen, proberen we zo veel mogelijk te combineren. En dat lukte wel vandaag."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

WK Kwalificatie (Europa)

Nieuwste reacties