Vertonghen schrijft pakkend dankwoord aan Cryijff: "Hij belde me op een doordeweekse dag, niet om over voetbal te praten"

Vertonghen schrijft pakkend dankwoord aan Cryijff: "Hij belde me op een doordeweekse dag, niet om over voetbal te praten"
Foto: © photonews

Jan Vertonghen is een jeugdproduct van Ajax. Hij kwam in de ploeg via de Johan Cruijff University en daar is de Rode Duivel nog steeds dankbaar voor. Op zijn Twitter bedankt hij het dit jaar overleden voetbalicoon.

Vertonghen had immers persoonlijk contact met Cruijff. "Johan Cruijff zal mij altijd bijblijven als de man die me persoonlijk belde op een simpele doordeweekse dag. Niet om te praten over Ajax of over de Amsterdamse grachten, maar over het belang van de ‘studie’. De studie die hij zelf in het leven heeft geroepen aan de Johan Cruijff University", schrijft Vertonghen.

"Een man die mij bijna het gevoel gaf dat ik voetbal even op de tweede plaats moest zetten omdat intellectuele ontwikkeling misschien nog wel belangrijker was”, klinkt het. "Ik heb toen heel braaf ‘ja meneer Cruijff’ geantwoord en beloofd dat ik er alles aan zou doen om jonge sporters te laten inzien dat, met de juiste begeleiding, het perfect mogelijk is rekening te houden met een andere toekomst. Nogmaals dank je wel meneer Cruijff."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties