Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 10
Timothy Collard

Christian Benteke en co verweren zich kranig, maar flitsend Liverpool is met 19 op 21 opnieuw leider

Liverpool blijft hoge toppen scheren in de Premier League. De ploeg van Jürgen Klopp boekte zaterdagavond op het veld van Crystal Palace opnieuw een overwinning en zo is het opnieuw (één van) de leider(s) in Engeland.

Rond het kwartier barstte de match open. Op aangeven van Moreno trapte Can de openingstreffer tegen de touwen. Hét sein voor een knotsgek halfuur. McArthur maakte meteen gelijk, Lovren bracht de bezoekers opnieuw op voorsprong, McArthur maakte opnieuw gelijk, maar een minuut voor rust tekende Matip voor de 2-3. Nogmaals: knotsgek.

Firmino beslist de match

Na de pauze was het afwachten in welke richting de wedstrijd zou kantelen. Uiteindelijk was het in de richting van Liverpool. Twintig minuten voor tijd wipte de doorgebroken Firmino de bal over de thuisdoelman; 2-4 en boeken dicht.

Christian Benteke maakte de negentig minuten vol bij Crystal Palace. Simon Mignolet bleef op de bank bij Liverpool, waar Divock Origi een invalbeurt van een handvol minuten kreeg.