Onze rapporten voor de Rode Duivels: Niet Hazard of De Bruyne, wel Carrasco (enige) Duivelse man

Diederik Geypen
Diederik Geypen en Redactie
| 72 reacties
Onze rapporten voor de Rode Duivels: Niet Hazard of De Bruyne, wel Carrasco (enige) Duivelse man
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Rode Duivels trokken woensdagavond naar Amsterdam voor de Derby der Lage Landen. Welke Belgen blonken uit tegen onze noorderburen en welke landgenoten stelden teleur? Dit zijn onze punten!

Simon Mignolet 6

De vervanger van Courtois ging al vroeg driest in op Janssen, die even erna noodgedwongen naar de kant moest. De Truiense goalie kwam goed weg zonder penalty. De elfmeter zou later wel volgen, maar op de inzet van Klaassen had hij geen verhaal. Lette goed op meteen na de pauze.

Christian Kabasele 7

Koud in de ploeg gedropt voor Kompany. Stond prima zijn mannetje. Oude rot Sneijder probeerde de ex-Genkenaar op 'snelheid' voorbij te gaan, maar dat liet de Congolese Belg niet toe.

Laurent Ciman 6

Nam de taak van Alderweireld over en strooide met verticale passen, maar achterin stond het af en toe wankel. Miscommunicatie tussen hem en Vertonghen leidde de gevaarlijke ingreep van Mignolet in.

Jan Vertonghen 5

Keerde voor het eerst terug naar zijn ArenA, maar beging een domme trekfout op Lens in de zestien. Klaassen bedankt met de 1-0. Het werd niet de topavond waar hij zo hard naar uitkeek.

Thomas Meunier 5

Nam zijn Parijse vorm niet mee naar Amsterdam en vond aanvankelijk geen medemaats met zijn voorzetten. Ging met de rust in zicht KO tegen het canvas en ook naar de kant voor Foket.

Steven Defour 5

Een onopvallende rol voor de pitbull van Burnley. Was ongelukkig met enkele slordige passes.

Axel Witsel 6

De stofzuiger bleef makkelijk overeind en viel nauwelijks op. Dropte kort na de pauze een plaatsballetje binnen het kader.

Yannick Carrasco 7

Bleef voor de rust voor zijn doen onzichtbaar, maar ontbond zijn duivels na rust. Zette héérlijk zijn man in de wind over rechts. Toen hij hetzelfde deed over links, legde de scheids het leer onbegrijpelijk op de rand van de zestien. Revancheerde zich door met een afgeweken schot de 1-1 te maken.

Kevin De Bruyne 6

Schilderde een voorzet heerlijk op de kruin van valse spits Mertens. Nam vervolgens een vrijschop voor zijn rekening, maar de bal wilde niet vlotten als tegen Barcelona.

Eden Hazard 6

Moest de bal in tegenstelling tot de vorige twee interlands delen met De Bruyne. Zette aanvankelijk enkele mooie combinaties op met zijn mede-aanvallers, na de 1-0 werd het allemaal wat minder. Probeerde in het slot nog een tevergeefs offensief op te zetten.

Dries Mertens 5

Voelde zich in zijn sas in de vertrouwde Napoli-rol als hangende spits. Joeg naar alle ballen en kopte de beste kans van de eerste periode rakelings over. Kon zich verder moeilijk doorzetten in het luchtruim van Oranje.

INVALLERS

Thomas Foket 6

Eerste selectie en meteen ook 45 minuten voor Foket. Bleef makkelijk overeind in het voor hem vertrouwde systeem. Zeker toen ook nog Lens geblesseerd uitviel.

Romelu Lukaku 5

Creëerde twee kansen binnen de minuut. Vooral die tweede had hij zeker mogen maken.

Thorgan Hazard 6

We hebben er even op moeten wachten, maar eindelijk stonden de broers Hazard samen tussen de lijnen. Rende als een jong veulen naar alle oranjehemden zoals we hem leerden kennen bij Zulte Waregem. Leverde een prima assist voor Lukaku af.

Tielemans /

Viel te laat in voor een beoordeling

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties