Tactische keuzes Martinez in vraag gesteld: "Een experiment dat niet hoefde"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties
Tactische keuzes Martinez in vraag gesteld: "Een experiment dat niet hoefde"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Rode Duivels konden woensdag niet overtuigen in het 1-1 gelijkspel tegen Nederland. Ook de tactische keuzes van Roberto Martinez werden in vraag gesteld. Geen geslaagd experiment, volgens analist Eddy Snelders.

De Belgen speelden een makke partij tegen de noorderburen en konden pas in het slotkwartier de bordjes in evenwicht hangen. "Het was iets te veel een oefenmatch", opent Eddy Snelders. "We hadden niet de gedrevenheid van een Derby der Lage Landen."

"Nederland is kwalitatief niet sterk genoeg, maar de Belgen hervielen tot uit stand voetballen", aldus de analist. "Een echt gevoel van een derby was er niet. Martinez interpreteerde die match duidelijk als een oefenwedstrijd. Voor enkele andere spelers was het niet meer dan een verplicht nummer."

"Voor enkele andere spelers was het niet meer dan een verplicht nummer"

Martinez experimenteerde door met een valse 'negen' te spelen. Een slecht idee? "Dat was een experiment dat niet hoefde. Als je met Batshuayi, Benteke, Origi en Lukaku vier spitsen oproept, dan is het de bedoeling om met een diepe spits te spelen."

"Niet veel ploegen slagen in het systeem met een valse 'negen'. Enkel Barcelona kan dat met jongens als Messi, Neymar en Suarez. Martinez heeft Dries (Mertens) ook wat proberen te belonen, maar voor Dries was het een ondankbare match. Hij moet gewoon op zijn sterkste positie uitgespeeld worden."

"Dit experiment hoefde dus zeker niet", benadrukt Snelders nogmaals. "Je hebt niemand voor doel, geen infiltratie.... Het is een systeem dat de Duivels en veel andere ploegen niet ligt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties