Roberto Martinez verdedigt zijn (mislukt) experiment: "Dit was mijn bedoeling"

Timothy Collard
Timothy Collard vanuit Amsterdam
| 20 reacties
Roberto Martinez verdedigt zijn (mislukt) experiment: "Dit was mijn bedoeling"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

We snappen de link wel: Roberto Martinez is een Catalaan en in Catalonië durven ze al eens zonder spits te spelen. Bij de Rode Duivels pakte 'het experiment', zo noemde iedereen het na afloop van de match Nederland-België, met een valse nummer negen echter niet zo geweldig uit.

Martinez hield Romelu Lukaku, Christian Benteke, Divock Origi én Michy Batshuayi aanvankelijk op de bank in de Amsterdam ArenA. Onze diepe spits voor één avond werd niemand minder dan Dries Mertens. Zo’n dertien centimeter kleiner dan onze minst grote spits, Bathsuayi (1m82), maar toch eerste keus.

Kort voor middernacht analyseerde de bondscoach in de perszaal van de ArenA zijn experiment. “Het was de bedoeling om veel beweging te zien in de aanval. Hazard, Mertens en De Bruyne zijn heel intelligent en ik dacht dat ze goed zouden kunnen omgaan met de ruimte in de rug van de Nederlandse verdediging.”

Eén keer was 'diepe spits' Dries Mertens dicht bij een doelpunt, en dan nog wel met het hoofd. Verder was het te weinig...

"Eerlijk? Het lukte niet zo goed tegen Nederland"

“Eerlijk? Het lukte niet zo goed tegen Nederland. Maar oké, oefenwedstrijden zijn er om zulke zaken uit te testen. Toen Romelu Lukaku inviel konden we anders gaan spelen én kregen we kansen. Genoeg om de wedstrijd te winnen.”

Een geslaagd experiment was het niet, maar we moeten Martinez nu ook niet afschieten. We zien veel liever een echte spits op de 9 staan, maar de bondscoach verdient lof voor het feit dat hij iets wilde testen. “Ik wil zoveel mogelijk info over mijn spelers vergaren. Zo wil ik de juiste balans in het elftal vinden”, besloot de Spanjaard.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties