Nainggolan reageert voor het eerst op niet-selectie: "Ik heb het nog altijd niet kunnen aanvaarden"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 5 reacties
Nainggolan reageert voor het eerst op niet-selectie: "Ik heb het nog altijd niet kunnen aanvaarden"

Dat Radja Nainggolan er niet bij was bij de Rode Duivels voor de wedstrijden tegen Nederland en Estland, kwam hard aan. Hij reageerde intussen voor het eerst op zijn niet-selectie.

"Het was een grote teleurstelling om er als basisspeler op het EK, snel daarna uit de selectie te vallen. Ik vond dat heel raar", aldus Nainggolan bij Eleven. Dat hij tijd had voor een oefenwedstrijd, maar niet fit genoeg was voor de Rode Duivels, schoot bij sommigen in het verkeerde keelgat.

Misverstand over fitheid

Hij wil dat ook uitklaren. "Ik bleef in Rome en stuurde de resultaten van de testen op. Maar ze wilden diezelfde tests nog eens in België laten doen. Dat wou ik niet doen omdat twee keer vliegen mijn blessure nog zou verergeren."

Het ging overigens niet om een oefenmatch. "Om fysiek te verbeteren speelde ik een trainingswedstrijd. Omdat we met de officiële shirts speelden, dachten ze dat het een echte vriendschappelijke wedstrijd was. Daar kwam veel reactie op. Maar als ik niet fit genoeg ben om een officiële interland te spelen, denk ik dat het niet nodig was om naar België te gaan."

Ik heb schrik om er de volgende keer ook niet bij te zijn. Misschien zit ik binnen vier maanden nog steeds niet 'in vorm'

Hoe moet het nu verder? Nainggolan heeft de onduidelijke niet-selectie nog steeds niet verwerkt. "Ik voelde mij fysiek in orde, daar lag het niet aan. Als een trainer het niet voor me heeft, hoor ik liever: ‘Je past niet in mijn systeem’, dan weet ik waar ik sta. Nu kreeg ik geen echte reden en dat kan ik niet aanvaarden."

"Nu heb ik opnieuw schrik om er de volgende keer niet bij te zijn. Wie weet zit ik binnen vier maand nog altijd niet in vorm. Ik voel me er heel slecht bij", aldus Nainggolan die voor alle duidelijkheid in bloedvorm steekt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties