Stadion: City of Manchester Stadium
De Bruyne opnieuw van levensbelang voor City in stevige topper tegen Arsenal
Sander De Graeve

Kevin De Bruyne zorgt met een assist voor de zege van Manchester City tegen Arsenal

Arsenal schoot in de Etihad Arena als een speer uit de startblokken, maar Manchester City sloeg na de rust terug. De Bruyne tekende voor een assist en zorgde zo mee voor de zege.

De actie van het eerste doelpunt vatte de eerste helft perfect samen. Een technisch superieur Arsenal tikte de bal doorheen alle linies, Bellerin vond Alexis, die tikte door tot bij Walcott en al in de vijfde minuut stond het al 0-1 voor de bezoekers.

Dat hielden ze onder impuls van een ontketende Alexis Sanchez de hele eerste helft vol, Manchester City kwam in eigen huis telkens een stap tekort. Hét grootste probleem van Arsenal, was dat er doorgaans ook een tweede helft gevoetbald wordt.

Na de koffie schakelde Manchester City een versnelling of drie, vier hoger. Sagna kwam erop voor een zwoegende Zabaleta en het begon te draaien bij de troepen van Guardiola. Leroy Sané zorgde al snel voor de gelijkmaker.

Arsenal bleef het daarna moeilijk hebben en de hemelsblauwen bleven maar drukken. Kevin De Bruyne speelde uitstekend en zette twintig minuten voor tijd Sterling op weg naar de winning goal. City klimt over Arsenal en Liverpool naar de tweede plaats.