Datum: 31/01/2017 20:45
Competitie: Beker van België
Speeldag: Halve Finales (T)
Stadion: Luminus Arena
De Kustboys gaan naar Brussel, nieuwe klap voor Genk
Robby Morren
Robby Morren vanuit Genk
| 0 reacties

KV Oostende speelt de bekerfinale

De Kustboys gaan naar Brussel, nieuwe klap voor Genk
Foto: © photonews

KV Oostende viert feest! De Kustboys wonnen dinsdagavond dankzij een vroege goal van Musona op het veld van Genk en mogen zich opmaken voor de finale van de Beker van België. Voor Genk is dit een nieuwe klap.

Genk-coach Stuivenberg behield het vertrouwen in het team dat onderuitging op KV Mechelen, op 2 wijzigingen na. Uronen kwam terug in de ploeg en Mathew Ryan mocht in doel debuteren. Yves Vanderhaeghe sleutelde meer aan zijn elftal dat verloor tegen STVV: Godeau, Capon, Rozehnal en Musona kregen een basisplaats.

Het eerbetoon voor Stephanie, de overleden vrouw van Thomas Buffel, was ingetogen en mooi. Wat daarna volgde van Genk was een heel stuk minder. De Limburgers vergooiden hun bonus uit de heenwedstrijd al na 8 minuten. Toegegeven, de pass van Berrier was heel mooi, maar door het hart van de defensie. Slecht verdedigd dus en nieuwkomer Ryan al héél snel gevloerd door Musona.

De voorsprong van Oostende was dik verdiend want Capon had al na 2 minuten een waarschuwing afgevuurd. Ook toen was Ryan geklopt, maar werd Genk nog gered door de paal. Het zou niet de enige keer zijn dat Oostende die pech kende want op slag van rust knalde uitblinker Berrier op de onderkant van de lat.

Genk voetbalde twee goede mogelijkheden bij elkaar, maar bij de eerste kopte Dewaest onhandig over en bij de tweede pakte Dutoit uit met een geweldige reflex op een inschuiver van Schrijvers. Ondertussen moest Samatta nog geblesseerd naar de kant, Naranjo verving hem.

Held Dutoit

Genk wilde de situatie wel rechtzetten en met nog 20 minuten op de klok, kreeg het daar dé uitgelezen kans toe. Ref Boucaut legde de bal op de stip nadat El Ghanassy Castagne een duwtje gaf in de grote rechthoek. Naranjo zette de belangrijke elfmeter té zwak om en Dutoit redde.

Boucaut de mist in, geen tweede penalty

Stuivenberg bracht met Susic nog meer aanvallend geweld, Dewaest moest naar de kant. Genk drukte Oostende nog een kwartier op de eigen helft en kreeg voldoende kansen, maar kon niet meer scoren. Genk had altijd een tweede penalty moeten krijgen in het slot na handspel van Rozehnal, maar Boucaut floot niet.

Oostende aan het feest dus, zij mogen hun trip naar de Heizel plannen. Voor Genk is dit een tweede klap op enkele dagen tijd. PO 1 is heel ver weg en nu is ook het bekerverhaal over.

Opstellingen

KRC Genk KRC Genk

  Speler G Beoordeel
Ryan Mathew 90' -
Castagne Timothy 90' -
Colley Omar 90' -
Dewaest Sebastien   72' -
Uronen Jere   90' -
Heynen Bryan 90' -
Malinovskiy Ruslan 84' -
Pozuelo Melero Alejandro 90' -
Trossard Leandro 90' -
Samatta Mbwana Ally 23' -
Schrijvers Siebe 90' -
  Bank G Beoordeel
García Naranjo José Manuel 67' -
Susic Tino 18' -
Berge Sander 6'  
Wouters Dries -  
Jackers Nordin -  
Brabec Jakub -  
Walsh Sandy -  
Kumordzi Bernard Yao -  

KV Oostende KV Oostende

  Speler G Beoordeel
Dutoit William   90' -
Capon Brecht   90' -
Rozehnal David 90' -
Milic Antonio 90' -
Godeau Bruno 90' -
Vandendriessche Kévin 90' -
Jonckheere Michiel 90' -
Berrier Franck A   89' -
Musona Knowledge 86' -
Dimata Landry 75' -
El Ghanassy Yassine 90' -
  Bank G Beoordeel
Akpala Joseph 15' -
Jali Andile Ernest 4'  
Canesin Fernando Matos 1'  
Antunes Fabien -  
Bossaerts Mathias -  
Tomasevic Zarko -  
Ovono Didier -  
Herbeleef KRC Genk - KV Oostende

Vooraf