Overzicht buitenland: Ook invaller Payet kan Marseille niet helpen, Hamburg pakt belangrijke punten

Koen Frans
Koen Frans
| 0 reacties
Overzicht buitenland: Ook invaller Payet kan Marseille niet helpen, Hamburg pakt belangrijke punten
Foto: © photonews

De vrijdagavondwedstrijden in België zorgden voor weinig spektakel, maar ook in het buitenland werd er niet al te veel gescoord. Marseille ging nipt onderuit, Hamburg pakte gouden punten.

Bundesliga

In de Bundesliga openden Hamburg en Bayer Leverkusen de 19de speeldag. Beide ploegen spelen een tegenvallend seizoen en konden een opsteker goed gebruiken. Uiteindelijk was het Hamburg dat aan het langste eind trok. Een doelpunt van Kyriakos Papadopoulos volstond voor de drie gouden punten.

Hamburg wipt door de zege van de voorlaatste naar de 16de plaats. Leverkusen blijft in de middenmoot hangen.

Ligue 1

In de Franse competitie mocht Marseille al een tijdje een kruis maken over een eerste landstitel sinds 2010. Ook de terugkeer van Dimitri Payet (die een halfuur voor tijd inviel) bracht vandaag geen beterschap. L'OM verloor met 1-0 bij Metz en behoudt zo een achterstand van zestien (!) punten op het leidersduo Nice - Monaco.

Eredivisie

In Nederland pakte Vitesse belangrijke punten in de strijd om de Europese tickets. De club uit Arnhem won met 0-2 bij laagvlieger ADO Den Haag en springt zo van de achtste naar de vijfde plek. Ricky van Wolfswinkel tekende voor een goal en een assist.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties