Beerschot-Wilrijk neemt in de tweede helft afstand van Sprimont
Koen Frans
Koen Frans vanuit Antwerpen (Kiel)

Mo Messoudi leidt Beerschot-Wilrijk voorbij Sprimont (3-1)

Sinds bekend is dat KFCO Beerschot-Wilrijk zeker is van de promotie naar 1B, is de spanning in de hoogste amateurreeks volledig weg. Maar de Kielse Ratten willen in de resterende wedstrijden uiteraard wel nog die vierde opeenvolgende titel veilig stellen. Vandaag kwam Sprimont op bezoek.

Sprimont staat voorlaatste in de SAL en was bij een nederlaag op het Kiel zeker van degradatie naar 2de amateur. Bij de bezoekers uit Luik liepen er met Dorge Kouemaha, Mustapha Oussalah en Eric Matoukou enkele jongens met ervaring op het hoogste niveau rond. Beerschot-Wilrijk trad met zijn typeploeg van dit seizoen aan en nam de wedstrijd meteen in handen.

Binnen het openingskwartier was de thuisploeg al drie keer gevaarlijk. Aanvoerder Jaric Schaessens kende twee keer pech bij de afwerking, maar bij de derde Beerschot-kans was het prijs. Mohamed Messoudi nam een perfecte voorzet van linksachter Jimmy De Jonghe in één tijd op de slof: 1-0.

Gelijkmaker van oude bekende

Nadien kabbelde de wedstrijd gezapig verder tot Dorge Kouemaha een mooie aanval opzette. De ex-spits van Club Brugge en Lierse opende op links waar Oussalah een gemeten voorzet op het hoofd van diezelfde Kouemaha schilderde: 1-1. De thuisfans hielden de sfeer erin en stuwden hun team naar voor. Dat resulteerde nog in enkele kansjes voor de rust, de grootste werd door Messoudi de nek omgewrongen waardoor beide ploegen met een gelijke stand de kleedkamer introkken.

In die kleedkamer moet Brys zijn troepen stevig hebben aangevuurd want Beerschot-Wilrijk begon furieus aan de tweede helft. Losada en Schaessens testten de vuisten van de bezoekende doelman, maar het was andermaal Mo Messoudi die het verschil maakte. Het kind aan huis leverde in twee minuten tijd evenveel assists af. Eerst tikte hij slim tot bij Placca, nadien legde hij de bal met het hoofd panklaar voor Guillaume François: 3-1 en match gespeeld.

Sprimont degradeert

Beerschot-Wilrijk wou de fans verwennen en ging op zoek naar een vierde doelpunt. Losada kreeg nog een reuzekans en een voorzet van Maes dwarrelde via de deklat in hoekschop. Intussen waren Vermeiren en Rusu ingevallen voor Losada en Placca. Geudens nam centraal achterin de plaats in van de licht geblesseerde Swinkels. Sprimont kreeg in de slotfase nog enkele mogelijkheden, maar de aansluitingstreffer viel niet. En zo boekte Beerschot-Wilrijk een logische en verdiende zege.

Door de nederlaag is Sprimont zeker van de degradatie, Beerschot-Wilrijk blijft riant aan de leiding. Twee speeldagen voor de start van de eindronde bedraagt de voorsprong op eerste achtervolger Dessel nog altijd tien punten. Het is aftellen naar de vierde opeenvolgende titel voor de Kielse Ratten!

08/04/2017 19:00Virton - FCV Dender EH6-2
08/04/2017 19:30Dessel Sport - SK Deinze2-1
08/04/2017 20:00Beerschot - FCB Sprimont3-1
08/04/2017 20:00Seraing - Coxyde3-1
08/04/2017 20:00KSK Heist - WS Bruxelles5-0
08/04/2017 20:00Patro Eisden Maasmechelen - Sporting Hasselt2-1
08/04/2017 20:00Lierse Kempenzonen - SV Oudenaarde2-0