Barcelona heeft het moeilijk, maar Messi is beslissend met raket en intikker (mét beelden!)

Timothy Collard

Eerder deze week, in Champions League-kraker tegen Juventus, zweeg het kanon van Lionel Messi voor de volle negentig minuten. Zaterdagavond, in de thuiswedstrijd tegen Real Sociedad, trof de Argentijnse vedette van FC Barcelona wél raak. Na een moeilijke match won Barça met 3-2.

In minuut 17 was het al raak voor Barça-kapitein Messi. Het leer even goed leggen met rechts en vervolgens hard uithalen met die steengoede linker. Op het natte veld nam de bal nog een prima stuit, waardoor Real Sociedad-doelman Rulli kansloos was.

Messi maakte er in de slotfase van de eerste helft 2-0 van met een intikkertje na een schot van Suarez. Hét sein voor Real Sociedad om ook wakker te schieten. Via een eigen doelpunt van Umtiti werd het 2-1 en dan ging het plots snel. Paco Alcacer zorgde opnieuw voor een voorsprong van twee doelpunten bij Barça, maar in de toegevoegde tijd bracht Xabi Prieto opnieuw voor de aansluitingstreffer.

Geen goals meer na rust

Na de pauze bleef het boeiend. Barcelona speelde niet altijd geweldig, maar het ging goed op en af en beide ploegen kregen kansen. Er zat meer in voor Real Sociedad, maar scoren lukte niet meer en zo bleef het 3-2.