Manchester United moet zijn ploeg niet rond Ibrahimovic, maar wel rond deze man bouwen

Timothy Collard
Timothy Collard
| 3 reacties
Manchester United moet zijn ploeg niet rond Ibrahimovic, maar wel rond deze man bouwen
Foto: © Photonews

Manchester United duwde RSC Anderlecht donderdagavond met de nodige moeite uit de Europa League. De Engelse recordkampioen had de handen vol met paars-wit, maar tijdens de verlengingen schoot goudhaantje Marcus Rashford zijn ploeg naar de halve finales.

Het is eigenlijk ook rond die Rashford dat Manchester United zijn ploeg moet bouwen. De nog steeds maar 19-jarige aanvaller loopt over van het talent, maar wordt dit seizoen nog rustig gebracht door José Mourinho. Ergens logisch, als je voorin ook ene Zlatan Ibrahimovic hebt rondlopen.

Het gaat sneller en dynamischer met Rashford

Maar toch viel het dit seizoen al meermaals op: met de 35-jarige Zlatan in de ploeg, gaat het soms te traag bij The Red Devils. De Zweed mag dan wel de topschutter van dit United zijn, toch durft het al eens beter te lopen als hij niet tussen de lijnen staat.

Als Rashford voorin rondloopt, wordt er – logischerwijze – veel vaker voor de diepte gekozen. De jonge Engelsman is pijlsnel en kan zowat iedere achterhoede in de Premier League – en vér daarbuiten – pijn doen. Kortom: het gaat sneller en het is dynamischer met Rashford.

Ploeg bouwen rond Rashford

Bovendien heeft die Rashford nog heel wat jaren voor de boeg. Rashford = de toekomst. Het is dan ook aan Mourinho om de komende jaren in te zetten op zijn goudhaantje. Een ploeg bouwen rond die snelle spits in plaats van rond de vedette die het over enkele jaren voor bekeken houdt… Dát is wat United meer dan ooit moet doen. Wellicht zorgt de blessure van Ibrahimovic ervoor dat Rashford de komende weken al meer kansen krijgt.

Toch is de kans groot dat Ibracadabra ook volgend seizoen nog op Old Trafford speelt. Als Manchester United een ticket voor de Champions League bemachtigt, zal de Zweed sowieso blijven. Met zijn ervaring en zijn klasse kan hij jongens als Rashford en Martial klaarstomen voor het grote werk. Het is nodig, want vooral Rashford staat te popelen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties