Martinez over Kompany die er na anderhalf jaar weer bij is: "Ongelofelijk wat hij deed"

Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Tubeke
| 7 reacties
Martinez over Kompany die er na anderhalf jaar weer bij is: "Ongelofelijk wat hij deed"
Foto: © Photonews

Volg België nu via WhatsApp!

Vincent Kompany zit voor het eerst in anderhalf jaar weer bij de selectie van de Rode Duivels. De laatste keer dat hij speelde voor de nationale ploeg schrijven we al oktober 2015. Roberto Martinez gaf een woordje uitleg.

Martinez nam hem er weer bij na die lange onderbreking. "Maar ik selecteerde hem niet, Vincent selecteerde zichzelf door acht opeenvolgende matchen te spelen op een hoog niveau. Ongelofelijk, niet veel spelers kunnen dat na zo'n lange afwezigheid door blessure. We riepen hem in maart niet op omdat hij tijd nodig had. En dat blijkt nu toch de juiste beslissing geweest te zijn", aldus Martinez.

Met Kompany erbij heeft Martinez een extra wapen op en naast het veld. "Vincent is een leider, hij weet hoe hij prijzen moet winnen", geeft de bondscoach aan. Maar toch blijft hij voorzichtig. "Hij gaat geen twee volledige wedstrijden spelen", kondigde Martinez al aan. De bedoeling is waarschijnlijk om hem tegen Tsjechië een helft te testen en te brengen tegen Estland.

Kapiteinsband kwijt aan Eden

Zijn kapiteinsband krijgt de schipper van Manchester City echter niet terug. "Nee, dat blijft Eden Hazard", was Martinez duidelijk. "Hij gaat doorgaan met de verantwoordelijkheden die hij kreeg. Maar zoals ik al eerder zei: ik wil in deze groep vijf of zes kapiteins. En Vincent speelt daar een belangrijke rol in."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

WK Kwalificatie (Europa)

Nieuwste reacties