Cristiano Ronaldo klaar voor een hoofdrol in de finale: "Ik was nog nooit zo fit op het einde van het seizoen"

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 9 reacties
Cristiano Ronaldo klaar voor een hoofdrol in de finale: "Ik was nog nooit zo fit op het einde van het seizoen"
Foto: © Photonews

Zaterdag wordt in Cardiff de laatste belangrijke match van het seizoen gespeeld, de Champions League-finale tussen Real Madrid en Juventus. Cristiano Ronaldo zal ongetwijfeld weer zinnens zijn om een hoofdrol te vertolken.

Zidane koos er bewust voor om tijdens het seizoen veel te roteren, een zet die zeker nu nog goed van pas kan komen. "Ik voel me goed en verkeer in uitstekende vorm. Ik was nog nooit zo fit op het einde van het seizoen. Dat is ook te danken aan het intelligente rotatiewerk van Zidane," liet Ronaldo weten in een persconferentie voor de match.

Juventus is een geweldige ploeg, maar ik denk dat wij beter zijn

"We moeten de match aanvangen met nederigheid, maar ook karakter tonen en bewijzen dat we een beter team zijn. Juventus is een geweldige ploeg, maar ik denk dat wij beter zijn. Ik heb het gevoel dat we een uitstekende wedstrijd gaan spelen en winnen. We zitten in een positieve flow, daar moeten we voordeel uit halen."

CR7 scoorde in twaalf CL-matchen tien keer en gaf vijf assists. Met twee opeenvolgende hattricks tegen Bayern München en Atlético Madrid had hij vanzelfsprekend een bepalende rol in de finaleplaats. Deze jaargang is dus sowieso al een succes voor de Portugees, maar dat zal weinig betekenen als Real Madrid de Beker met de Grote Oren niet omhoog houdt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties