Real schrijft geschiedenis tegen Juventus: Ronaldo ontpopt zich opnieuw tot held en helpt zijn ploeg aan tweede CL-winst op een rij

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez en Redactie vanuit Cardiff
| 34 reacties
Real schrijft geschiedenis tegen Juventus: Ronaldo ontpopt zich opnieuw tot held en helpt zijn ploeg aan tweede CL-winst op een rij
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zinedine Zidane heeft er een triomf met Real Madrid bij. De withemden klopten zaterdagavond op overtuigende wijze Juventus en schreven zo voor het tweede jaar op rij de Champions League achter hun naam. Een unicum in de geschiedenis.

Juventus nam de beste start en Higuain liet zich al snel gelden tegen zijn ex-club. Ook Pjanic testte de vuisten van Navas. De Oude Dame domineerde, maar bij de eerste kans aan de overzijde trilden de touwen. Ronaldo scoorde knap zijn elfde van deze campagne, en bovendien voor de derde keer in evenveel finales.

De fans van Koninklijke waren nog aan het vieren toen de 1-1 letterlijk uit de lucht viel. Mandzukic nam met een heerlijke lob Navas te grazen. Ook het voorbereidende werk van zijn ploegmaats mocht er wezen. (Bekijk HIER beide goals nog eens)

Het ging er gespannen aan toe voor de pauze en scheidsrechter Brych moest de touwtjes strak in handen houden. Na de koffie trok Real het laken naar zich toe. Casemiro maakte er met het nodige geluk 1-2 van. Niet veel later sloeg Ronaldo Juventus KO met de 1-3. Invaller Asensio maakte er in de slotseconden nog een 1-4-afstraffing van. Na de titel in La Liga viert Real ook op het Kampioenenbal. Buffon en co blijven achter met de Italiaanse titel én beker.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties