Reactie Marc Brys hekelt organisatie na nieuwe rellen op het Lisp: "Dat is toch onverantwoord?"

Koen Frans
Koen Frans vanuit Lier
| 71 reacties
Marc Brys hekelt organisatie na nieuwe rellen op het Lisp: "Dat is toch onverantwoord?"
Foto: © SC

Beerschot Wilrijk verloor zaterdagavond met 2-1 op het veld van Lierse, maar achteraf werd er vooral nagekaart over wat er zich naast het veld heeft afgespeeld. Beerschot-coach Marc Brys begrijpt niet dat Lierse geen lessen trok uit de vorige confrontatie tussen beide clubs.

"Er was tumult langs beide kanten, zowel bij onze supporters, als bij die van Lierse", klonk het bij Marc Brys in de catacomben van het Lisp. "Ik vraag me gewoon af waarom er geen preventieve maatregelen werden genomen. Iedereen wist dat dit opnieuw ging gebeuren. Tijdens onze vorige onderlinge confrontatie zagen we net hetzelfde."

"Ze zetten de kat bij de melk. Dat is toch onverantwoord? Het is veel te gemakkelijk om de schuld weer op onze supporters af te schuiven", aldus de bezoekende trainer. "Als ze tussen die twee supportersgroepen een ondoorzichtbaar net zouden hangen en de afstand tussen de twee vakken met 20m zouden vergroten, is er geen probleem."

De organisatie van deze voetbalwedstrijd heeft het nagelaten om alles veilig te laten verlopen.

Kantelmomenten

"Nogmaals: preventie is een basiscomponent van een goede organisatie. En net als in augustus (ook toen werd de wedstrijd ontsierd door rellen, red.) heeft de organisatie van deze voetbalwedstrijd het nagelaten om alles veilig te laten verlopen", foeterde Brys. "Of we klacht zullen neerleggen? Daar kan ik mij niet over uitspreken."

Over de sportieve prestatie van zijn ploeg was de Kielse oefenmeester wel duidelijk. "Elke wedstrijd heeft kantelmomenten en vandaag was dat die grote kans van Placca voor de rust. Maar we moeten toegeven dat Lierse scherper was voor de pauze. Een puntje had gekund, maar we verdienden hier zeker niet te winnen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)
Lommel SK Lommel SK 1-1 SK Deinze SK Deinze

Nieuwste reacties