Thibaut Courtois countert kritiek en is niet mals voor topcoach die hem aanpakte: "Zulke mensen praten maar beter niet over doelmannen"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 7 reacties
Thibaut Courtois countert kritiek en is niet mals voor topcoach die hem aanpakte: "Zulke mensen praten maar beter niet over doelmannen"
Foto: © photonews

Thibaut Courtois moest na die veelbesproken uitschakeling in de Champions League tegen Barcelona serieus wat kritiek slikken en de Rode Duivel heeft nu voor het eerst uitgebreid gereageerd op alle drek die hij over zich heen kreeg.

In de Britse pers werd onze nationale nummer 1 ook niet bepaald gespaard, maar daar heeft Courtois een verklaring voor: "Tegenwoordig zijn er veel PR-contacten en lopen er veel lijntjes. Ik stamp al eens tegen de schenen omdat ik het beu ben om over mijn toekomst te spreken", klinkt het in Sportweekend

"Ik heb er geen problemen mee dat er af en toe als eens iets terugvliegt, dat gebeurt nu eenmaal als je je profileert zoals ik dat ook bij de nationale ploeg al gedaan heb. De manier waarop vind ik echter overdreven. Al ben ik sterk genoeg om boven de kritiek te staan."

Louis van Gaal, die na de 3-0 nederlaag in Barcelona ook kritiek spuide aan het adres van Courtois, krijgt wel een veeg uit de pan: "Als ik zogenaamde specialisten hoor, denk ik dat ze echt niks van keepen kennen. Neem nu Louis van Gaal, dergelijke mensen praten maar beter niet over keepers. Ik weet dat ik goed bezig ben en groei naar mijn topvorm toe."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties