Onverstoorbare Lukaku hecht niet té veel belang aan zijn 100 goals: "Dit is een droom die uitkomt, maar ik wil vooral prijzen winnen"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 3 reacties
Onverstoorbare Lukaku hecht niet té veel belang aan zijn 100 goals: "Dit is een droom die uitkomt, maar ik wil vooral prijzen winnen"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Romelu Lukaku moet nog 25 worden, maar zit nu al aan 100 competitiegoals in Engeland. Iets om toch eventjes bij stil te staan als voetballer, maar 'Big Rom' kijkt veel verder dan die ene statistiek. Hij heeft andere dromen en doelen dan individuele mijlpalen bereiken.

Nog geen vijf minuten had onze Rode Duivel nodig om de boel in brand te steken op Old Trafford: "Ik ben echt blij met deze mijlpaal. Dit is een droom die uitkomt, maar er moet nog hard werk geleverd worden. Ik wil vooral prijzen winnen, maar het is mooi om dit te bereiken in de competitie waar ik als kind van zes al van droomde."

Hoofddoel: prijzen winnen

Maar de nuchterheid overheerst toch bij Lukaku: "Op persoonlijk vlak is dit geweldig, maar ik speel voor Manchester United en dus voor een collectief. Ik heb hier getekend met een droom en dat is trofeeën winnen. Dat is mijn hoofddoel. Op persoonlijk vlak weet je dat je gaat verbeteren en nog meer goals gaat scoren, maar uiteindelijk draait het om ploegprestaties. 

Entertainment & amusement

De thuisreputatie van Man United springt ook in het oog: "We proberen altijd aan een hoog tempo te starten, snel te scoren, die voorsprong te behouden en vervolgens nog meer goals te maken", aldus Lukaku. "Vandaag hebben we eigenlijk nog veel kansen gemist. Ik vind dat we niet genoeg gescoord hebben, maar de fans waren toch geëntertaind vandaag. We hebben sterk gepresteerd en we hebben ons vooral ook geamuseerd. Die clean sheet is ook mooi want David de Gea is echt aan een briljant seizoen bezig. Het is nu aan ons om dit elan door te gaan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties