KV Oostende krijgt deksel op de neus in galamatch

Een week voor de aftrap van de competitie hoopten de troepen van Gert Verheyen al wat vertrouwen op te doen in een galamatch. Dat is wel gelukt door het niveau dat ze haalden, alleen viel de uitslag tegen. Het bleef lang 0-0 tegen NK Lokomotiva Zagreb, tot de Kroaten in het slot alsnog scoorden.

Verheyen liet de elf opdraven die naar alle waarschijnlijkheid zijn type-elftal zullen vormen. Guri zette de bezoekende doelman al vroeg aan het werk met een kopbal. Een afstandsschot van Ndenbe ging rakelings naast. Verdienstelijke pogingen van de kustboys, maar het volstond niet om de ban te breken. Het was wachten op doelpunten.

Ook een trap van Guri in het begin van de tweede helft kon daar niet voor zorgen. Zeven minuten voor affluiten viel de goal aan de andere kant. Ivanusec lukte de 0-1. Ondanks dat er nog weinig tijd overbleef om gelijk te maken, liet KVO de moed niet zakken. Nkaka en Fashion Jr. waren nog dicht bij de gelijkmaker, maar het bleef wel degelijk 0-1.