Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Nieuw Galgenwaard
? VAR zorgt voor rood in Utrecht, hartverwarmend gebaar met knuffels in Rotterdamse stadsderby

Niet alleen in België wordt dit weekend naarstig gevoetbald, dat is ook het geval in het buitenland. Daarbij komen ook wel wat Belgen in actie. We zorgen voor het overzicht, ook in de Eredivisie.

Utrecht en PEC Zwolle openden de zondag in de Eredivisie, met Cyriel Dessers en Othamn Boussaid beiden op de bank bij de thuisploeg. Dessers mocht vijf minuutjes invallen, maar de eindcijfers lagen toen al vast.

Op 2-0 voor de thuisploeg, met goals van Joris Van Overeem en Klaiber. Die eerste werd op aangeven van de VAR halfweg de tweede helft nog uitgesloten.

Feyenoord won zonder problemen in eigen huis de stadsderby tegen Excelsior, met goals van Van Persie, St Juste en van der Heijden. Bij de bezoekers speelde Matthys de hele match en viel Caenepeel een kwartier voor tijd in.

De fans van Excelsior gooiden voor de wedstrijd - naar jaarlijkse traditie zo stilaan - knuffels in het vak met zieke supporters van Feyenoord ten voordele van een Rotterdams ziekenhuis. Een knap gebaar.

AZ won erg vlot bij promovendus Emmen, Heerenveen en Vitesse deelden de punten in de laatste wedstrijd van de tweede speeldag. AZ is koploper, enkel PSV heeft verder ook 6 op 6 weten te scoren.

19/08/2018 12:15Utrecht - Zwolle2-0
19/08/2018 14:30Feyenoord - Excelsior3-0
19/08/2018 14:30Emmen - AZ Alkmaar1-4
19/08/2018 16:45Heerenveen - Vitesse1-1